torsdag 26. juli 2012

Gatepunk!? Sassy Kraimspri - Pussy Magnet EP

Igjen et fett Cover.

Sassy Kraimspri er et norsk band som har sitt opphav ifra New York og Sidney. De har et full-lengde album som kom ut i 2008 som heter Dirty White Lies. De kaller sjangeren sin for Gatepunk og det beskriver musikken mer eller mindre perfekt. De kommer også snart ut med enda en ny skive ifølge bandets Urørt Side.

RETT FRAM. Hardcore punk, skranglete overdrive gitarer, Krønsj i stemmen, to-stemt kvinne vokal, og SERIØS atitude og trøkk! Du hører virkelig Punk delen i trommene også, holder seg stødig og Hardtslående, men kaotisk til en viss grad. De har også et ganske stramt live show.

EPen starter med tittel låta Pussy Magnet og åpner som ei kule ifra en 45 kaliber...med et veldig tungt  og UTROLIG FENGENDE Punkabilly riff som vers og intro. Verset er mer rolig men bygger opp til refrenget som EKSPLODERER i trynet ditt. Bridgen har en merkelig venning, som om de SLENGER deg inn en MURVEGG gjentatte ganger og truer med og banke deg...Vokalen har en slags pirrende undertone som gjør at du alltid vil høre det neste de byr på.

Den neste låta "Oh My" har nok et fenomenalt FENGENDE riff og enda mer pirrende vokal, og litt bagrunns vokal i tilleg. Refrenget har en veldig interesant nedgang til bridgen. Bridgen er KAOTISK, tung og oppbyggende, men rett før du tror det hele skal TA HELT AV, kommer et melodisk parti som veksler mellom veldig rolig og og PLUTSELIG markerte slag som et MASKINGEVÆR, helt til det bygger seg opp en siste gang og ruller seg inn i det siste refrenget, og Bridgen som Outro. Selv om jeg føler de kunne bygget opp litt mer og kommet inn litt hardere på det siste refrenget.

"HIT" er avslutnings sporet på denne EP'en og er i samme retning som de forrige sporene, men den har også en veldig mørk bridge som virkelig bygger seg opp og fanger deg og kaster deg tilbake til refrenget en siste gang og denne gangen tar det HHELT AV før låta slutter veldig brått.

Jeg må si det at mixingen på denne EP'en er gjort bra, de har fått fram den gode gamle halv-skranglete gitarlyden som setter preg på hvor "Dirty" hele bandet spiller. Samme gjelder vokalen, skarp med litt krunsj, Russ Russel har gjordt en bra jobb.

Jeg vil anbefale denne EP'en til alle som er fan av Punk kjapp rock og alternativ rock, rett og slett: Liker du musikk som er OPP I TRYNE DITT og rett fram agresivt er Sassy Kraimspri noe for deg.

Personlig syntes jeg det er tøfft med damer som synger rock i seg selv, det er noe som blir mer trendy for hvert år som går. Jeg føler dette er en bra kontribusjon til den norske muiskk undergrunnen. Lyden er tøff, sangene er råe (og de holder også album coverene levende), du blir virkelig dratt inn i hooken som alle låtene har.

7 av 10.

MEN, Hva syntes du om denne EP'en? Mening? Dårlig? Bra? Hvorfor?

Sassy Kraimspri - Pussy Magnet

Gleder meg til neste album :)

MusikkpåNorsk.
Spotify!

http://www.nrk.no/urort/Artist/sassykraimspri/default.aspx

http://www.facebook.com/SassyKraimspri

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar