torsdag 26. juli 2012

SVENSK! Greenleaf - Nest of Vipers 2012



Greenleaf - Nest of Vipers (2012)

Nest of Vipers er Greenleaf sin nyeste kontribusjon til musikk verdenen,  Hvis dere ikke vet hvem Greenleaf er:
 Greenleaf er et 70-Talls Hard rock Outfit ifra Sverige, Med Tommi Holappa, Erik Bäckwell (Dozer), og Oskar Cedermalm ifra det mer kjente Stoner Rock/Hard Rock bandet Truckfighters. Greenleaf er mest kjent for og ha en 70-talls sound rundt musikken sin som ser tilbake på band som Leafhound, Sir Lord Baltimore, og Black Sabbath

.
Deres siste album Agents of Ahriman (2007) var en god defenisjon på hva slags lyd bandet baserer seg på, veldig rått, skittent til en viss grad, med en tung Blues relasjon, Bra og røff mixing, fantastiske gitar soloer og rå trommer.


 Det nye albumet derimot, Nest of Vipers er deres femte full-lengde Studio album. Albumet har fortsatt de samme kjennetegnene som de forrige albumene, 70 talls psychedelisk rock med veldig blues inspirerte rytmer,  med mere tunge og seige partier av og til. Gitar fills omkring i sangene. Litt synth i noen partier også, og i noen sanger mer en andre. Kule Gitar soloer(Dream Catcher), noen ganger mer melodiske en andre, og Bass gitaren er ordentlig skitten og hissig med bra Punch.


Vokalen er satt litt mer i fokus på dette albumet ville jeg sagt, mer melodisk, noe som sender dem i en litt mer Pop(?) retning, spessielt på Åpnings sporet, Tittel låta og låta Sunken ships. Hele albumet er satt mer i et pop lys, som på mange måter ligner på dagens Indie rock.
Plata har noen høydepunkter for meg, blandt annet: Tree of Life med en Psychedelisk lang intro. og Dream Catcher med Indianere som danser en sol dans eller noe...og en drit fet gitar solo.

I Helhet er det et bra album, Fra En til Ti? Sterk 7. Dette albumet fikk meg ikke til og lure på "Hva blir det neste?" og vri meg i spenning om hva det neste sporet ville høres ut som.Dette albumet har definitivt en mer rolig sky over seg en, en gammel amerikaner som eksploderer nedover en motorvei, men dette er selvsagt bare min mening.


Hvis du er ute etter musikk som bare er Straight Foreward Beer drinking Hell Raising rock' n Roll, eller du bare vil ha noe episk 70 talls Hard rock/Stoner rock er Greenleaf tingen.

Hva syntes du om albumet? Her er noen lenker:

http://www.myspace.com/greenleafheavyrock

www.smallstone.com

Du kan også finne Nest of Vipers på Spotify

Sjekk dem ut på Face og Like denne annmeldelsen hvis du liker den, og hvis du har noen forslag til hva jeg kan anmelde som er musikk innenfor mit felt, KJØYR PÅ!  =)


Renè Vandli. Greenleaf Ruler!
Musikk på Norsk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar